Teplý fazolový salát s pórkem
Recepty, SalátySuroviny
- 250 g fazolí pinto
- 2 pórky
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 90 ml olivového oleje
- tymián
- bazalka
- drcený kmín
- sůl
Postup Teplý fazolový salát s pórkem
Postup přípravy receptu
-
Večer namočíme fazole do dostatečného množství studené vody a necháme přes noc bobtnat. Druhý den slijeme vodu a fazole uvaříme v nové vodě doměkka (cca 1 hod).
Na pánvi osmažíme na oleji pokrájenou cibuli, ale ne až dohněda, přidáme nasekaný pórek, koření (cca půl lžičky od každého druhu, záleží na chuti), prolisovaný česnek a vše ještě řádně promícháme a osmahneme. Směs přidáme k fazolím, promícháme a podáváme.
Přebytky je možné rozmixovat na vynikající pomazánku.