Grill tyčky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

160 g syrovátky
lžička cukru
3 lžíce olivového oleje
240 g hladké mouky
2 lžičky grilovacího koření (nebo i jiného oblíbeného)
rovná lžička soli (opatrně se solí)
15 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).

  2. Vykynuté těsto rozválíme na plát, rozkrájíme na asi 1,5-2 cm široké proužky, které před uložením na plech pořádně zkroutíme.

  3. Po kratším vykynutí tyčky upečeme (200°C / asi 10-15 minut, pak dosušíme při 170°C dokřupava).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!