Domácí meruňková zmrzlina
Recepty, OstatníSuroviny
- 250 g zralých vypeckovaných meruněk
- 200 - 250 g cukrového sirupu
- trochu citronové šťávy nebo citronového likéru
- 100 g plnotučného bílého jogurtu - 3% tuku a více
- 80 g neslazeného kondenzovaného mléka
Postup Domácí meruňková zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
Meruňky rozmixujeme s cukrovým sirupem a citronovou šťávou nebo likérem, pak přidáme jogurt a kondenzované mléko a ještě jednou rozmixujeme.
Směs vlijeme do namražené nádoby zmrzlinového strojku a necháme půlhodinku míchat.
Pokud ještě potřebujeme zmrzlinu tužší, tak ji vyjmeme do plastové nádoby s víkem a vložíme zhruba na hodinku do mrazničky. Pak promícháme a podáváme.
Cukrový sirup si připravíme předem ze stejného množství krupicového cukru a horké vody - např 300 g cukru a 3 dl vody, cukr necháme za občasného promíchání rozpustit a sirup dáme do chladničky dobře vychladit. Dá se ho udělat více a mít ho v zásobě, nekazí se.