Domácí meruňková zmrzlina

Recepty, Ostatní

Suroviny

250 g zralých vypeckovaných meruněk
200 - 250 g cukrového sirupu
trochu citronové šťávy nebo citronového likéru
100 g plnotučného bílého jogurtu - 3% tuku a více
80 g neslazeného kondenzovaného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky rozmixujeme s cukrovým sirupem a citronovou šťávou nebo likérem, pak přidáme jogurt a kondenzované mléko a ještě jednou rozmixujeme.

  2. Směs vlijeme do namražené nádoby zmrzlinového strojku a necháme půlhodinku míchat.

  3. Pokud ještě potřebujeme zmrzlinu tužší, tak ji vyjmeme do plastové nádoby s víkem a vložíme zhruba na hodinku do mrazničky. Pak promícháme a podáváme.

  4. Cukrový sirup si připravíme předem ze stejného množství krupicového cukru a horké vody - např 300 g cukru a 3 dl vody, cukr necháme za občasného promíchání rozpustit a sirup dáme do chladničky dobře vychladit. Dá se ho udělat více a mít ho v zásobě, nekazí se.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!