Libečkové knedlíky z tvarohového těsta bez vážení

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 polotučné tvarohy ve vaničce
2 syrové brambory
2 PL oleje
2 vejce
500 g hrubé mouky
hrst nasekaného libečku
sůl
1 lžička prášku do pečiva
cca 300 g libového uzeného masa nebo kvalitní uzeniny
máslo na polití
balkánský sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme tvaroh, jemně nastrouhané brambory, vejce, olej, libeček, sůl a jeden hrnek mouky a hnětacími metlami elektrického ručního šlehače (nebo ručně, vařečkou promícháme). Pak postupně dosypáváme další mouku, až vznikne středně tuhé těsto. Nakonec zapracujeme prášek do pečiva.

  2. Do širšího kastrolu dáme vařit dostatečné množství osolené vody a můžeme se vrhnout na přípravu knedlíků: na pracovní plochu si nasypeme vrstvičku hrubé mouky a zmrzlinovou naběračkou - to aby byly knedlíky všechny stejně velké - do mouky vyklápíme těsto (viz. foto).

  3. Rukou každou takovou kuličku těsta rozmáčkneme na placičku, do jejího středu dáme lžíci na kostičky nakrájeného masa nebo uzeniny a zabalíme do kulatého knedlíku. Každý oválíme ještě v mouce a posléze všechny knedlíky najednou vložíme do vroucí vody.

  4. Vaříme cca 8-10 minut, pak jeden vyndáme, roztrhneme vidličkou a zkontrolujeme. Uvařené knedlíky na talíři polijeme rozpuštěným máslem a posypeme rozdrobeným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!