Lenčin kuřeci guláš à la Casey
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 větší kuřecí prsa - rozpůlená na 4 části a nakrájená na 1x1 cm velké kostky
- 2 lžíce sádla (nebo rostlinného oleje)
- 1 větší cibule - nakrájená na drobno
- 3-4 stroužky česneku - procezeneho
- 1-2 lžíce majoránky
- 3 lžíce mleté papriky
- trochu rostlinoveho oleje
- sůl
- pepř
- 2 kostky kuřecího bujónu (masoxu)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 bobkové listy
- voda dle potřeby
- trochu mouky na zahuštění
Postup Lenčin kuřeci guláš à la Casey
Postup přípravy receptu
-
Na hlubší pánvi rozpálíme olej a přidáme nakrájenou cibulku, orestujeme do zlatová, přidáme česnek a necháme cibuli za stálého míchání dosklovatět.
Přidáme osolené a opepřené masové kostky a rychle že všech stran osmažíme. Dodáme papriku, majoránku, bobkové listy a bujónové kostky, zalijeme cca 2 hrnky vody a sójovou omáčkou.
Přikryjeme pokličkou tak, aby mohla unikat pára a nepřetékala voda z hrnce. Za občasného míchání přilijeme 1 či další 2 hrnky vody, případně dochutíme sójovou omáčkou k ostřejší chutí.
Snížíme teplotu varu a necháme povařit dokud maso není úplně měkké. V malé misce či hrnku smícháme trochu mouky se studenou vodou a za neustálého míchání přidáváme do gulášové směsi až dosáhne husté konzistence. Podávám s bramborovými knedlíky.