Pstruh lososovitý s tagliatelle a zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- pstruh lososovitý
- čerstvé Tagliatelle (mohou však být i sušené)
- 150-200 ml sladké smetany
- 1 lžíce zakysané smetany
- hrst žampionů
- hrst cherry rajčátek
- 2 menší cibule
- rukola
- paprika čerstvá
- sůl
- pepř
- máslo
- olivový olej
- sýr Grana Padano
Postup Pstruh lososovitý s tagliatelle a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Pstruha si vložíme do misky osolíme, opepříme z obou dvou stran ale jen tak lehce, abychom nepřehlušili chuť ryby, pokapeme olivovým olejem a necháme odstát.
Mezitím si připravíme smetanovo-zeleninovou omáčku - oříšek másla vložíme na pánev a na mírném ohni necháme roztát, veškerou zeleninu si nakrájíme na jemno a necháme zpěnit na másle, promícháme, osolíme špetkou soli, přilijeme 150-200 ml sladké smetany a přiklopíme pokličkou na 2-4 minuty. Poté odkryjeme, odstavíme, přidáme lžíci zakysanky a promícháme.
Těstoviny vložíme do vroucí vody a necháme 3 minuty povařit, ne déle, jelikož chceme aby byly al dente a ne rozvařené.
Pstruha položíme na rozpálenou pánev a z obou dvoustran opečeme, 2-4 minuty. Pstruh musí zůstat krásně růžový.Vše je hotové!
Těstoviny dáme na talíř, zalijeme trochou smetanovo-zeleninové omáčky, ozdobíme rukolou, sýrem a cherry rajčátky a na závěr přidáme pstruha.