Pstruh lososovitý s tagliatelle a zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

pstruh lososovitý
čerstvé Tagliatelle (mohou však být i sušené)
150-200 ml sladké smetany
1 lžíce zakysané smetany
hrst žampionů
hrst cherry rajčátek
2 menší cibule
rukola
paprika čerstvá
sůl
pepř
máslo
olivový olej
sýr Grana Padano

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha si vložíme do misky osolíme, opepříme z obou dvou stran ale jen tak lehce, abychom nepřehlušili chuť ryby, pokapeme olivovým olejem a necháme odstát.

  2. Mezitím si připravíme smetanovo-zeleninovou omáčku - oříšek másla vložíme na pánev a na mírném ohni necháme roztát, veškerou zeleninu si nakrájíme na jemno a necháme zpěnit na másle, promícháme, osolíme špetkou soli, přilijeme 150-200 ml sladké smetany a přiklopíme pokličkou na 2-4 minuty. Poté odkryjeme, odstavíme, přidáme lžíci zakysanky a promícháme.

  3. Těstoviny vložíme do vroucí vody a necháme 3 minuty povařit, ne déle, jelikož chceme aby byly al dente a ne rozvařené.

  4. Pstruha položíme na rozpálenou pánev a z obou dvoustran opečeme, 2-4 minuty. Pstruh musí zůstat krásně růžový.Vše je hotové!

  5. Těstoviny dáme na talíř, zalijeme trochou smetanovo-zeleninové omáčky, ozdobíme rukolou, sýrem a cherry rajčátky a na závěr přidáme pstruha.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!