Bábovka s vůní rumu
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 30 dkg cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 a 1/2 kypř. prášku (pokud máme kvalitní - dr. Oetker, stačí 1)
- citr. kůra
- 40 dkg polohrubé mouky
- mléko dle potřeby
- Náplň:
- sušené ovoce (meruňky, švestky, rozinky,...)
- rum
- rumová tresť(aroma)
Postup Bábovka s vůní rumu
Postup přípravy receptu
-
Ovoce nakrájíme na menší kostičky, dáme do misky a zalijeme rumem a kápneme i rumovou tresť, aby to bylo pěkně voňavé. Necháme uležet nejlépe několik hodin, klidně i přes noc.
Bílky oddělíme, ponecháme stranou.
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme mouku, kůru, mléko a kypřicí prášek. Z těsta nám má vzniknout konzistence, která se dá nalít do formy.
Do těsta zamícháme ovoce (bez rumu) a nakonec lehce vmícháme ušlehané bílky. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180°-200°, dokud není upečená (zkusíme špejlí).