Bábovka s vůní rumu

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
30 dkg cukru
1 vanilkový cukr
1 a 1/2 kypř. prášku (pokud máme kvalitní - dr. Oetker, stačí 1)
citr. kůra
40 dkg polohrubé mouky
mléko dle potřeby
Náplň:
sušené ovoce (meruňky, švestky, rozinky,...)
rum
rumová tresť(aroma)

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce nakrájíme na menší kostičky, dáme do misky a zalijeme rumem a kápneme i rumovou tresť, aby to bylo pěkně voňavé. Necháme uležet nejlépe několik hodin, klidně i přes noc.

  2. Bílky oddělíme, ponecháme stranou.

  3. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme mouku, kůru, mléko a kypřicí prášek. Z těsta nám má vzniknout konzistence, která se dá nalít do formy.

  4. Do těsta zamícháme ovoce (bez rumu) a nakonec lehce vmícháme ušlehané bílky. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180°-200°, dokud není upečená (zkusíme špejlí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!