Bramborové krokety s vinnou klobásou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Těsto:
- 350 g vařených nastrouhaných brambor
- 140 - 160 g polohrubé mouky (podle typu brambor)
- 1 vejce
- sůl
- 1 - 2 stroužky česneku
- 200 - 220 g vinné klobásy
- vajíčko
- strouhanka na obalení
- olej
- Dip:
- 1 zakysaná smetana
- 62,5 g Lučina
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup Bramborové krokety s vinnou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku, sůl, česnek a proděláme. Uděláme placičky, do kterých dáme lžičkou kousek klobásy a zabalíme do kuličky.
Ty namočíme do vajíčka, obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova (při smažení může některá kulička prasknout, ale to vůbec nevadí). Dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podáváme s dipem, na který vyšleháme Lučinu se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a přidáme drobně nakrájenou pažitku.