Zapečená quinoa s cuketou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 obrovská cuketa
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
150 g quinoy
3 dcl drůbežího vývaru
1 bobkový list
2 vejce
3 lžíce husté zakysané smetany nebo jogurtu
100 g nastrouhaného sýra (Gouda)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupat, očistit, nakrájet na kostičky.

  2. V hlubokém hrnci rozpálit máslo + olej, do sklovita osmahnout cibuli nadrobno, přidat česnek a quinou a krátce orestovat. Přidat 1 dcl vývaru a počkat, než se vstřebá.

  3. Pak přidat kostky cukety, bobkový list, sůl (opatrně), pepř, další 1 dcl vývaru a dobře promíchat. Pod poklicí 20-25 minut dusit, až je cuketa měkká a quinoa hotová. Pokud je třeba, přidat během toho ještě vývar.

  4. Až je všechna tekutina vstřebaná, vyndat bobkový list, zalít směs v hrnci rozšlehanými vejci se smetanou (jogurtem) a vsypat část sýra.

  5. Naplnit zapékací nádobu (vytřenou lehce olivovým olejem), posypat nastrouhaným sýrem, zapékat na 210°C cca 15 min. Já jsem podávala s rajčaty a nakládanými houbami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!