Bramborák na gril

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
1-2 lžíce hladké mouky
3 ks vajec
1 lžička soli
2 lžičky majoránky
1-2 lžíc strouhanky
1 palička česneku
1 lžička pepře
4 lžíce mléka
1 cibule
asi 1 lžíce sádla (můžeme místo sádla vylepšit mletýma škvarkama asi 250g)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme - půl na jemno a druhou polovinu na hrubší.

  2. Necháme chvíli odstát a poté slijeme škrob.

  3. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, koření, sůl, sádlo a vejce.

  4. Promícháme a přidáme mouku se strouhankou. Podle potřeby přidáme mléko.

  5. Smažíme na rozpáleném kamenné desce na grilu. Kámen můžeme lehce potírat sádlem. Můžeme přidat špetku kurkumy pro lepší trávení, ale těsto dostane žlutou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!