Pečený lilek s mletým masem, sušenou šunkou, žampiony a sýrem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 menší lilek
- 150 g mletého hovězího masa
- 50 g sušené šunky
- 1 kus zelené cibulky
- 2-3 stroužky česneku
- 4 kusy menších žampionů
- olivový olej
- 100-150 g sýra podle vlastní chuti - (Niva, Mozarella, Ementál)
- sůl
- pepř
Postup Pečený lilek s mletým masem, sušenou šunkou, žampiony a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Lilek omyjeme a překrojíme napůl. Do půlek nařízneme mřížky, jako do párku, osolíme a necháme chvíli potit. Pak jej utřeme, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby do zhnědnutí. Upečené lilky necháme vychladit.
Pánev pokapeme olivovým olejem a na mírném ohni na něm osmažíme zelenou cibulku a česnek nakrájený na plátky. Po chvilce přidáme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájenou sušenou šunku a nakonec mleté maso. Lilky lžící vydlabeme a směs přidáme do směsi. Vše společně mícháme na mírném ohni asi 10 minut, osolíme, opepříme a odstavíme.
Směsí naplníme vydlabané lilky, hustě posypeme sýrem a dáme do trouby zapéct dorůžova. Pečeme zvolna, cca na 200 stupňů asi 20 minut, podle potřeby i déle.