Tvarohový koláč s malinovou omáčkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 100 g krupicového cukru
- 150 g hladké mouky
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- 1 vejce
- 100 g másla (změklého)
- strouhaná kůra z 1/2 citronu
- Náplň:
- 160 g másla
- 425 ml mléka
- 500 g měkkého tvarohu
- 2-3 vejce
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 1 lžíce rumu
- 175 g krupicového cukru
- Na malinovou omáčku:
- 250 g malin
- 65 g cukru
Postup Tvarohový koláč s malinovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto rychle zpracujeme a zabalené v potravinářské fólii necháme alespoň půl hodiny odležet.
Připravíme náplň – máslo rozpustíme a smícháme s mlékem. Tvaroh, vejce, pudink, rum a cukr smícháme dohromady a nakonec přilijeme mléko s máslem. Prošleháme, aby se suroviny spojily.
Troubu předehřejeme na 150°C. Dno dortové formy o průměru asi 30 cm vyložíme pečicím papírem. Těstem vyložíme dno (tloušťka těsta by měla být asi 4 mm). Vlijeme náplň a pečeme 45 minut (jelikož se mi zdál koláč ještě syrový, pekla jsem ho něco málo přes hodinu). Koláč necháme vychladnout ve formě.
Na malinovou omáčku vaříme 15 minut maliny s cukrem, které podlijeme trochou vody. Poté scedíme a ještě svaříme do hustší konzistence. Já jsem k podávání použila našlehanou smetanu, do které jsem přimíchala rozpuštěnou čokoládu.