Patrové řezy s karamelovo-kávovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 100 g krystalového jemného cukru
- 100 g hladké mouky
- 1 lžíce oleje
- Krém:
- karamelový pudink
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce krystalového cukru
- 125 g (1/2 kostky) másla nebo Hery
- 1 vrchovatá lžíce sypké tmavé rozpustné kávy
Postup Patrové řezy s karamelovo-kávovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Z karamelového pudinkového prášku, mléka, vanilkového a krystalového cukru si uvaříme pudink a dáme si ho vychladnout. Studený pak vyšleháme s povoleným máslem, lžící sypké rozpustné kávy a po ochutnání můžeme přisladit, nám to stačilo, ale někdo má raději víc sladký krém.
V míse si vyšleháme bílky s cukrem do husta, ve druhé misce si ušleháme žloutky s olejem do pěny a pak směs z misek spojíme, lehce rozmícháme třeba stěrkou dohromady a nakonec vmícháme jemně mouku.
Vylijeme na plech s pečícím papírem a ve vyhřáté troubě na 220°C piškot upečeme-hlídáme, je to brzy hotové!
Korpus necháme vychladnout a nařežeme po šířce 3 stejné pruhy, promažeme krémem, mezi vrstvami, na bokách a navrchu. Můžeme ozdobit, každý podle svého-šlehačka, čokoláda, ovoce apod. a necháme vychladit.