Řezy třípatrové

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g polohrubé mouky
50 g hladké mouky
150 g cukru
10 lžic vody
9 lžic oleje
3 lžíce kávy
5 vajec
Krém:
1 vanilkový pudink
200 g másla (změklé)
250 ml mléka
100 g cukru
1 lžička kávy
marmeláda
boruvky

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Rozdělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, poté smícháme s olejem, vodou, kávou a šleháme. Přidáme bílky a pomalu smícháváme i s moukou. Těsto vlijeme na větší plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 20 min v troubě předehřáté na 180°C.

  2. Krém: 200ml mléka dáme vařit do kastrůlku. Přidáme k němu kávu, cukr a přivedeme k varu. Zbylých 50ml smícháme s pudinkem a přidáme k vroucímu mléku. Připravíme hustý pudink, který necháme vychladnout. Změklé máslo si vyšeháme a po lžičkách k němu přidáváme vychladlý pudink. Vyšleháma na hladký krém.

  3. Upečený korpus rozdělíme na tři kusy. Jeden kus pomažeme marmeládou a druhý kus pomačeme rozmačkanými borůvkami. Tyto dvě časti potřeme krémem a všechny tři naskládáme na sebe. Namažeme krémem i boky, uhladíme, posypeme nastrouhanou čokoládou a necháme v lednice vychladit cca 3 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!