Shulbata - lilek s bulgurem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 větší lilek
3 brambory
2 cibule
1 hrnek bulguru
3 lžíce rajského protlaku
1 lžička mletého nového koření
1/2 lžičky římského kmínu (Cumin)
2 lžičky vegety
sůl
drcený pepř
olivový olej
hladkolistá petrželka
(hrnek = 200 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur zalijeme 1,5 hrnkem varici vody, promichame a prikryte nechame vstrebat tekutinu.

  2. Lilek a brambory oloupeme, nakrajime na vetsi kostky.

  3. Nahrubo pokrajenou cibuli nechame zesklovatet (na olivovem oleji), pridame brambory, lilek a chvilku restujeme.

  4. Prisypeme nove koreni, cumin, pepr, sul a zalijeme vodou smichanou s rajskym protlakem a vegetou. Vody dame dost, tak cm nad uroven smesi. Pod poklickou na mirnem plameni dusime do mekka (dle potreby dale podlevame).

  5. Nakonec pridame bulgur a jeste cca 7 minut povarime. Dle potreby dochutime soli a peprem.

  6. Podavame s chlebem, sypane hladkolistou petrzelkou, s kopeckem zakysane smetany a libovolnou nakladanou zeleninou. Kdo rad kysele, muze si smes pokapat stavou z citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!