Bábovka cappuccino

Recepty, Moučníky

Suroviny

280 g polohrubé mouky
300 g moučkového cukru
1 lžíce kypřícího prášku
3/4 lžičky mleté skořice
120 ml oleje (z vlašských ořechů nebo lehký olivový ale poslouží i obyčejný)
2 vejce rozdělená
4 bílky
170 ml hotové tmavé pražené kávy vychladlé na pokojovou teplotu
2 lžíce kakaového prášku
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžíce prosetého moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 160°C. Ve středně velké misce promícháme mouku, moučkový cukr, kypřící prášek a skořici. Ve velké míse rozšleháme olej, žloutky, espreso, kakao a vanilkový extrakt na hladkou směs. Moučnou směs zatřeme do žloutkové.

  2. V jiné míse rozšleháme 6 bílků na tuhý sníh.Opatrně jej vmícháme do těsta.

  3. Těsto po lžících vkládáme do nevymazané formy na bábovku.

  4. Pečeme asi 45 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na zabodnuté párátko. Formu překlopíme na mřížku a necháme vychladnout.

  5. Špachtlí nebo nožem s tupým ostřím uvolníme pečivo od stran a dna formy a vyklepneme je na servírovací talíř. Před podáváním ho poprášíme prosetým moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!