Karlovarský knedlík od Bobči
Recepty, PřílohyPostup Karlovarský knedlík od Bobči
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme je do mísy. Rozšleháme 2 žloutky s mlékem a zalijeme touto směsí rohlíky. Promícháme, pokud jsou některé rohlíky ještě suché, přilijeme mléko.
Osolíme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, na jemno nakrájenou zelenou petrželku.
Ze dvou bílků si připravíme tuhý sníh a pomalu ho vmícháme do směsi. Poté zahustíme hrubou moukou tak, aby vzniklo hustější těstíčko.
Připravíme si kuchyňskou fólii, na plát fólie navrstvíme podélně těstíčko a zabalíme tak, aby vznikl váleček. Pak zamotáme a svážeme konce a tím knedlík dokonale utěsníme a dotvarujeme. Konce zavážeme provázkem a takto připravené knedlíky dáme do vroucí vody.
Vaříme cca 25 minut. Není nutné otáčet.
Poté knedlíky vyndáme, odstřihneme konce, rozbalíme z fólie a necháme vychladnout.