Královský řez
Recepty, MoučníkySuroviny
- Světlé těsto:
- 3 vejce
- 3 lžíce špaldové mouky hladké
- 2 lžíce třtinového cukru (very dark)
- Kakaové těsto:
- 6 vajec
- 6 lžic špaldové mouky hladké
- 4 lžíce třtinového cukru (very dark)
- 1-2 lžíce bio kakaového prášku
- višňová marmeláda na potření
- 400 ml rostlinné šlehačky
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g hořké čokolády (Vivani)
Postup Královský řez
Postup přípravy receptu
-
Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku (a kakao), celou směs opatrně zabalíme do bílků.
Nadýchané světlé těsto rozprostřeme do vytřené a vysypané formy. Poté opatrně na světlé těsto rozprostřeme kakaové.
Pečeme při 160°C 30-35 min. Těsto je nutné hlídat, aby se nepřepeklo. Správně upečené ustoupí” od stěn formy. Necháme vychladnout.
Vyšleháme si šlehačku s tvarohem, pokud máte strach z konzistence, tak použijte ztužovač, ale není to nutné. Nyní už zbývá jen potřít studený korpus marmeládou, vyšlehaným krémem a posypat hoblinami z nastrouhané čokolády.
Dezert necháme vychladit a podáváme.