Královský mazanec - podle německého receptu
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hl. mouky
- 60 g změklého másla
- 3 dcl mléka (teplého)
- 20 gr droždi
- strouhaná citronová kůra
- 7 gr soli
- 45 gr cukru
- 2 vejce
Postup Královský mazanec - podle německého receptu
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme hodinu kynout (i s překládáním) a pak rozdělíme na stejné díly.
Každý díl naplníme dle chuti (tvaroh, povidla, mák, čokoláda atd.) Já plnila nutelou a povidly. Kdo nechce plnit může dát do těsta kandované ovoce nebo hrozinky. Jednotlivé díly naskládáme na plech do tvaru kytky. Mezi sebou ničím (žádným máslem) nepotíráme.
Nechat na plechu další 1/2 hod. kynout. Po vykynutí namažeme díly celým vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 min.