Královský mazanec - podle německého receptu

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hl. mouky
60 g změklého másla
3 dcl mléka (teplého)
20 gr droždi
strouhaná citronová kůra
7 gr soli
45 gr cukru
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto a necháme hodinu kynout (i s překládáním) a pak rozdělíme na stejné díly.

  2. Každý díl naplníme dle chuti (tvaroh, povidla, mák, čokoláda atd.) Já plnila nutelou a povidly. Kdo nechce plnit může dát do těsta kandované ovoce nebo hrozinky. Jednotlivé díly naskládáme na plech do tvaru kytky. Mezi sebou ničím (žádným máslem) nepotíráme.

  3. Nechat na plechu další 1/2 hod. kynout. Po vykynutí namažeme díly celým vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!