Plátky na jablku s Wasabi pastou a pečeným jablkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky vepřové kýty
- 2 jablka
- 1 PL medu
- zelený křenový Wasabi krém – množství dle chuti (pozor, je dost ostrý)
- 1 dcl červeného vína (lze vynechat)
- špetka soli
- kousek másla
- olej
Postup Plátky na jablku s Wasabi pastou a pečeným jablkem
Postup přípravy receptu
-
1 jablko nastrouháme, smícháme s pastou, medem a solí. Chuť by měla být příjemně lehce křenová ale i nasládlá, konzistence pastovitá, prostě podle chuti strávníků.
Do pasty naložíme plátky a necháme alespoň 2 hodiny odležet.
Ve vhodné nádobě rozpálíme olej a zprudka opečeme plátky po obou stranách.
Přidáme zbytek marinády, pokud je potřeba i vodou podlijeme (ale jablko pustí dostatek tekutiny) a dusíme do měkka. Výpek hlídáme, díky medu má tendenci se připalovat. Pokud chceme, ke konci dušení podlijeme vínem.
Zbylé jablko nakrájíme na plátky a vedle v pánvi na másle je opečeme do zlatova.
Šťávy je dostatek a ostrost se z ní dušením s jablky vytratí. Víno tomu dodá rafinovanou příchuť. Kdo rád ostřejší, přichutí si na talíři. Podáváme s různě upravenými brambory, bramborovou kaší, určitě by šla i rýže. Na povrch přílohy poklademe opečená jablka. Množství si upravíme dle počtu strávníků Určitě lze použít i drůbeží maso.