Kuřecí s kari-zázvorovou omáčkou

Recepty, Omáčky

Suroviny

400 g kuřecích prsíček
sůl
pepř
1 lžíce škrobu
2 lžíce oleje
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku nastrouhaný nebo utřený
1 lžíce zázvoru nastrouhaného najemno
(1 zelená chilli paprička)
1 cibule nadrobno
1 menší mrkev nakrájený na menší kousky
500 ml kuřecího vývaru
2 celé hvězdičky badyánu
1 lžička mleté kurkumy
2 lžičky kari
špetka chilli
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce škrobu smíchaná s trochou vody

Postup přípravy receptu

  1. Kuře si nakrájíme na požadovanou velikost. Osolíme, opepříme a poprášíme škrobem. Dáme smažit. Poté odstavíme.

  2. Na rozpálený olivový olej dáme česnek, zázvor, (chilli papričku) a asi 40 vteřin mícháme, poté přidáme cibuli a opět 40 vteřin mícháme, poté přidáme mrkev a mícháme 1 minutu.

  3. Přilijeme vývar, přidáme badyán, kurkumu, kari a cukr a přivedeme k varu. Vmícháme rozpuštěný škrob a na mírném plameni věříme ještě 2-3 minuty.

  4. Kuře dáme do omáčky prohřát. Podáváme s rýží. Do omáčky můžeme kápnout trochu smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!