Letní buchta s jahodami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Piškot:
- 4 vejce
- 200 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 200 ml oleje
- 200 ml vody
- Krém:
- 200 g másla
- cca 1 lžíce moučkového cukru
- Povrch:
- jahody - rozkrojené na půlky
- 2 vanilkové pudinky
- 0,5 l vody
Postup Letní buchta s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem ušleháme. Přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme dorůžova na 200°C cca 15 minut.
Na úplně vychladlý piškot rozetřeme rozšlehané máslo s cukrem, na to poklademe jahody rozkrojené na půlky, které zalijeme pudinkem a dáme ztuhnout do lednice.