Rošťáci z vepřového masa
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 vajíčka
- 1/2 lžičky černého pepře mletého
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžička soli
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1/2 lžíce hořčice
- 4-6 plátků vepřové kotlety
Postup Rošťáci z vepřového masa
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájené na plátky naklepeme, já používám vepřové kotlety.
Připravíme si omáčku. V hlubokém talíři rozšleháme 2 vejce, lžičku soli, půl lžičky pepře, lžíci sójové a worcestrové omáčky, hořčici, solamyl a 3 stroužky rozmačkaného nebo prolisovaného česneku. Omáčku dobře rozmícháme.
Maso v omáčce obalíme, dáme do krabičky, zbytkem směsi přelijeme a necháme uležet v chladu nejlépe 3 - 4 dny.
Potom plátky masa zprudka na pánvi osmažíme krásně dorůžova. Příloha hranolky,krokety