Rošťáci z vepřového masa

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 stroužky česneku
1 lžíce sójové omáčky
2 vajíčka 
1/2 lžičky černého pepře mletého
1 lžíce solamylu 
1 lžička soli 
1 lžíce worcestrové omáčky 
1/2 lžíce hořčice
4-6 plátků vepřové kotlety

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájené na plátky naklepeme, já používám vepřové kotlety.

  2. Připravíme si omáčku. V hlubokém talíři rozšleháme 2 vejce, lžičku soli, půl lžičky pepře, lžíci sójové a worcestrové omáčky, hořčici, solamyl a 3 stroužky rozmačkaného nebo prolisovaného česneku. Omáčku dobře rozmícháme.

  3. Maso v omáčce obalíme, dáme do krabičky, zbytkem směsi přelijeme a necháme uležet v chladu nejlépe 3 - 4 dny.

  4. Potom plátky masa zprudka na pánvi osmažíme krásně dorůžova. Příloha hranolky,krokety


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!