Podmáslové muffiny s malinovým tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 vejce
130 g krystalového cukru
350 ml podmáslí
100 ml oleje
260 g hladké špaldové mouky (použila jsem typ 1050 z Lidlu)
1/2 balíčku prášku do pečiva
Krém:
2 vaničky tvarohu
2 hrsti malin
cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy rozklepněte obě vejce, přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Poté po částech zapracujte i podmáslí, olej, mouku a kypřící prášek. Takto připravené těsto nalijte do košíčků na muffiny (přibližně do dvou třetin, těsto ještě vyskočí) a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 20 minut.

  2. Během pečení košíčků si připravte jednoduchý krém. Maliny něžně rozmixujte“, tzn. opravdu jen krátce protočte v mixéru nebo projeďte tyčovým, zkrátka aby z nich nebyla úplná omáčka, ale zůstaly i nějaké kousky. Poté smíchejte s tvarohem a dolaďte cukrem podle chuti.

  3. Až buchtičky vychladnou, udělejte jim čepičku z krému. Můžete je dozdobit i dalšími malinami shora. Nechte zatuhnout v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!