Houbová omáčka se smetanovou záklechtkou

Recepty, Omáčky

Suroviny

600 g čerstvých hub
500 ml vody
500 ml smetany ke šlehání
3 lžíce hladké mouky
mletý pepř
sůl
mléko dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na větší kusy. Kloboučky menších hub můžeme nechat vcelku, nakrájíme pouze nožky. Houby dáme do hlubšího hrnce, zalijeme horkou vodou, mírně osolíme a slabým varem vaříme 10 minut.

  2. Poté ve smetaně pokojové teploty důkladně rozšleháme mouku. Připravenou záklechtku pomalu nalijeme do hrnce a za stálého míchání houbovou omáčku vaříme 15 minut.

  3. Podle potřeby naředíme mlékem na námi požadovanou hustotu, okořeníme čerstvě mletým pepřem a necháme přejít varem. Podáváme s bramborem a vejci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!