Houbová omáčka se smetanovou záklechtkou
Recepty, OmáčkySuroviny
- 600 g čerstvých hub
- 500 ml vody
- 500 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce hladké mouky
- mletý pepř
- sůl
- mléko dle potřeby
Postup Houbová omáčka se smetanovou záklechtkou
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a nakrájíme na větší kusy. Kloboučky menších hub můžeme nechat vcelku, nakrájíme pouze nožky. Houby dáme do hlubšího hrnce, zalijeme horkou vodou, mírně osolíme a slabým varem vaříme 10 minut.
Poté ve smetaně pokojové teploty důkladně rozšleháme mouku. Připravenou záklechtku pomalu nalijeme do hrnce a za stálého míchání houbovou omáčku vaříme 15 minut.
Podle potřeby naředíme mlékem na námi požadovanou hustotu, okořeníme čerstvě mletým pepřem a necháme přejít varem. Podáváme s bramborem a vejci.