Bramborová polévka s pórkem a la pyré
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kg brambor
- 1/2 hlízy celeru
- 1 velký pórek
- 1,25 l zeleninového bujónu
- 200 g smetany
- 3 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- strouhaný muškátový oříšek
- pažitka na ozdobu
Postup Bramborová polévka s pórkem a la pyré
Postup přípravy receptu
-
Brambory a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, očištěný pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na céčka, ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou zeleninu a 5-10 minut opékáme.
Přilejem zeleninový vývar, necháme přejít varem a vše zhruba 20 minut povaříme (do změknutí).
Pak polévku přímo v hrnci rozmixujeme mixérem, vmícháme smetanu a ještě krátce povaříme. Nakonec polévku osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Polévku podáváme ozdobenou pažitkou