Tvarohové nadrobené řezy

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
200 g másla (nebo Hery)
200 g práškového cukru
1 sáček prášku do pečiva
500 g tvarohu
2 vejce
250 ml mléka
1 vanilkový cukr
1 lžička citronové kůry (nastrouhané)
krupicový cukr (toho tolik, kdo má jak rád sladké)

Postup přípravy receptu

  1. Na plech si dáme pečicí papír, nebo můžeme vymazat olejem a vysypat hrubou moukou. Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, moučkový cukr a promícháme. Pak si rozpustíme máslo (nebo Heru) v hrníčku v mikrovlnce a vlijeme do mísy k promíchané mouce. Všechno vařečkou tak dlouho mícháme, až se nám udělají malé hrudky, jako drobenka.

  2. Trošku víc než polovinu rovnoměrně vysypeme na připravený plech a na něj nalijeme tvaroh

  3. Tvaroh: Do mísy dáme tvarohy, vejce, mléko, vanilkový cukr, citronovou kůru a cukr krupici tolik, kolik sami chceme a jak máme rádi (dá se ochutnat) sladké a všechno vyšleháme ručním šlehačem.

  4. Hotové nalijeme stejnoměrně, můžeme si pomoct stěrkou, ale jen opatrně na vrchu, aby se nám nepohnula drobenka.

  5. Navrch posypeme na tvaroh zbylou drobenku a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme tak dlouho, až je vršek do světlehněda - vyzkoušíme špejlí, která musí být jen malinko mokrá od tvarohu. Upečené je to velmi brzy, tak raději hlídáme! Řezy vyndáme z trouby, necháme je zchladnout a pak si je nakrájíme na řezy - jde to velmi dobře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!