Svratecká minutka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 gramů kuřecích prsíček
- 3 velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 5 polévkových lžic kečupu
- 1 vrchovatá lžička Vegety
- 1 lžička majoránky
- sůl
- pepř
- olej
Postup Svratecká minutka
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky nebo na kostičky, dáme do misky, přidáme 2 prolisované stroužky česneku, sůl, pepř a asi 2 polévkové lžíce oleje, řádně promícháme a dáme na hodinky do ledničky marinovat.
Hrnec lehce vymázneme olejem, přidáme marinované maso z lednice a smažíme. Když začne růžovět, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a podusíme. Můžeme trochu podlít vodou a dusíme do změknutí masa. Poté přidáme kečup, prolisovaný stroužek česneku, majoránku a kdo má rád, přidá si něco pápivého.
Můžeme ještě dochutit solí a pepřem a již jen necháme prohřát. Příloha vhodná bramboráčky a na talíři můžeme posypat sýrem.