Kuchařova kapsa

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety s kostí nebo i bez (nebo silnější řízky z kýty)
40 g uherského salámu nebo křemešníku
2 vejce
sterilovaný hrášek, nebo pro změnu (čerstvé či nakládané) žampiony
nakládaná červená paprika (kapie)
pepř
sůl
kousek másla pod vejce
trojobal (mouka + vejce + strouhanka),
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do kotlet uděláme ostrým nožem kapsu, kotlety opatrně naklepeme a maso shrneme do původního tvaru. Osolíme a opepříme.

  2. Vajíčka usmažíme na másle s nakládanou paprikou a hráškem (nebo pokrájenými žampiony - co má kdo raději), mírně osolíme a podle chuti opepříme.

  3. Do otvoru v kotletách vložíme jemně krájené plátky uherského salámu tak, aby pokryly obě vnitřní stěny kapsy a mezi to dáme vaječnou míšeninku. Kotlety sepneme jehlami na maso, trochu na povrchu osolíme a obalíme je v trojobalu. Smažíme ve friťáku nebo na pánvi ve vyšší vrstvě oleje.

  4. Jako příloha se hodí vařené brambory, šťouchačky nebo i hranolky a tatarka. Podávám s mísou zeleninového salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!