Kuchařova kapsa
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 kotlety s kostí nebo i bez (nebo silnější řízky z kýty)
- 40 g uherského salámu nebo křemešníku
- 2 vejce
- sterilovaný hrášek, nebo pro změnu (čerstvé či nakládané) žampiony
- nakládaná červená paprika (kapie)
- pepř
- sůl
- kousek másla pod vejce
- trojobal (mouka + vejce + strouhanka),
- olej na smažení
Postup Kuchařova kapsa
Postup přípravy receptu
-
Do kotlet uděláme ostrým nožem kapsu, kotlety opatrně naklepeme a maso shrneme do původního tvaru. Osolíme a opepříme.
Vajíčka usmažíme na másle s nakládanou paprikou a hráškem (nebo pokrájenými žampiony - co má kdo raději), mírně osolíme a podle chuti opepříme.
Do otvoru v kotletách vložíme jemně krájené plátky uherského salámu tak, aby pokryly obě vnitřní stěny kapsy a mezi to dáme vaječnou míšeninku. Kotlety sepneme jehlami na maso, trochu na povrchu osolíme a obalíme je v trojobalu. Smažíme ve friťáku nebo na pánvi ve vyšší vrstvě oleje.
Jako příloha se hodí vařené brambory, šťouchačky nebo i hranolky a tatarka. Podávám s mísou zeleninového salátu.