Jablečný rýžový nákyp
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 10 dkg bílé rýže
- 3 vejce
- 2 hrnky mléka
- 1 lžíce cukru
- sůl
- 3 jablka
- 1 lžička mleté skořice
- 2 plátky másla
Postup Jablečný rýžový nákyp
Postup přípravy receptu
-
Rýži mírně osolíme, přidáme mléko a za stálého míchání vaříme do změknutí rýže. Během míchání přidáme cukr. Uvařenou rýži necháme vychladnout.
Mezitím oloupeme jablka a nastrouháme. Po vychladnutí k rýži vmícháme 3 žloutky, skořici a jablka. Z bílků uděláme sníh, polovinu ho přidáme k rýžovému základu a vše důkladně promícháme.
Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme připravenou směs, navrch rozetřeme druhou půlku ušlehaných bílků a dáme zapéct asi na 40 minut do trouby, vyhřáté na 190 °C. Nákyp podáváme teplý. Můžeme ho ještě posypat cukrem, skořicí a polít rozpuštěným máslem.