Bramborové kari s cizrnou bez lepku a mléka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

5 brambor
1 cibule
1 rajče
1 plechovka cizrny (400 g)
1 stroužek česneku
1 kávová lžička kari koření
olej
mletý kmín
mletá skořice
čili koření
sůl
čerstvý zázvor (1 cm)
2 lžíce instantního rostlinného mléka (např. sojového nebo rýžového)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme nastrouhaný zázvor, kari, špetku mletého kmínu, špetku skořice a špetku čili.

  2. Necháme rozvonět a poté podlijeme 250 ml vody. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme vařit.

  3. Po deseti minutách přidáme cizrnu a rajče nakrájené na kostičky. Dusíme ještě asi deset minut, podle potřeby přilijeme trochu vody.

  4. Instantní rostlinné mléko rozpustíme v troše horké vody, přilijeme ke směsi a dochutíme podle chuti solí, pepřem, případně čili kořením.

  5. Povaříme ještě asi pět až deset minut, aby se spojily chutě. Brambory by měly být mírně rozvařené, aby pokrm zahustily. Podáváme s rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!