Marinované vepřové maso v omáčce z vybrané zeleniny a zakysanou smetanou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřového ořezu (může být jiné)
- 1 menší neloupaná cuketa
- 1 větší rajče
- 1/2 červené papriky (nebo kapie)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička grilovacího koření
- 1/2 lžičky kari koření
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 1 zakysaná smetana
- olej
- sůl
- vývar(stačí voda)
Postup Marinované vepřové maso v omáčce z vybrané zeleniny a zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na malé kousky (nebo na nudličky).
V misce si do oleje zamícháme veškeré koření, osolíme, promícháme a do této směsi naložíme maso, necháme marinovat nejméně 2 hodiny-nelépe přes noc v lednici.
V hrnci na oleji maso s marinádou zprudka opečeme, zalijeme vývarem (vodou) a necháme dusit.
Nakrájíme si zeleninu, rajče s paprikou na čtverečky, menší mladou cuketu na kolečka a po půl hodině dušení masa jí přidáme.
Pak už jen do zakysané smetany zamícháme mouku, vlijeme do omáčky, necháme za stálého míchání zahustit, povaříme, dochutíme a dosolíme.