Nepečený tvarohový zákusek s ananasem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

2 dl mléka
10 g želatiny (práškové)
3 lžíce práškového cukru
180 g másla
500 g měkkého tvarohu
nastrouhaná kůra z 1/2 citrónu
instantní káva (uvařená, oslazená - nemusí být)
kakao granko
1 balení dětských piškotů
ovoce:
kompotový ananas (použila jsem odkapaný krájený)
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Mléko zahřejeme, přisypeme práškovou želatinu, zamícháme a necháme 1/2 hodiny nabobtnat.

  2. Pak přelijeme do mixéru, přidáme cukr, tvaroh, změklé máslo, citrónovou kůru a vše rozmixujeme.

  3. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem.

  4. Na dno dáme slabou vrstvu ušlehaného krému, poklademe piškoty slabě namočenými v kávě (na šířku formy jsem dávala 3 piškoty vedle sebe), zase dáme slaboučkou vrstvu krému, vrstvu ananasu, opět slabou vrstvu krému, jen aby se zakryl ananas, posypeme grankem, piškoty, krém, ananas a zbyde opravdu troška krému na zatření ananasu - viz foto s postupem.

  5. Pak přehneme přečnívající alobal přes formu a dáme do lednice zatuhnout. Já jsem zákusek dělala večer a krájela druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!