Hummus s pita chlebem
Recepty, LuštěninySuroviny
- cca 500 g cizrny (2 plechovky)
- 1-2 stroužky česneku (raději přidávejte postupně - já jsem tam dala jeden a půl stroužku silnějšího česneku a v první chvíli jsem myslela, že mi shoří pusa:-))
- 50-100 ml studené vody (dle hustoty)
- 20-30 ml olivového oleje
- 6-7 lžic sezamové pasty tahini
- šťáva z 1/2 citronu
- lžičku jedlé sody
- sůl
Postup Hummus s pita chlebem
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu dáme do kastrůlku, přidáme jedlou sodu a necháme ji asi 20 minut povařit doměkka.
Scedíme vodu a ještě vlažnou ji nasypeme do mixéru, podlijeme vodou a pomalu mixujeme.
V případě potřeby mixér zastavíme, promícháme, popř. znovu trochu podlijeme.
Když je cizrna rozmixovaná, přidáme česnek, olej, tahini, citronovou šťávu a sůl a mixujeme dál, až je směs úplně hladká a jemná.
Pokud se vám bude zdát, že je hummus ještě hustý, podlijeme vodou a opět zamícháme.