Hummus s pita chlebem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

cca 500 g cizrny (2 plechovky)
1-2 stroužky česneku (raději přidávejte postupně - já jsem tam dala jeden a půl stroužku silnějšího česneku a v první chvíli jsem myslela, že mi shoří pusa:-))
50-100 ml studené vody (dle hustoty)
20-30 ml olivového oleje
6-7 lžic sezamové pasty tahini
šťáva z 1/2 citronu
lžičku jedlé sody
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu dáme do kastrůlku, přidáme jedlou sodu a necháme ji asi 20 minut povařit doměkka.

  2. Scedíme vodu a ještě vlažnou ji nasypeme do mixéru, podlijeme vodou a pomalu mixujeme.

  3. V případě potřeby mixér zastavíme, promícháme, popř. znovu trochu podlijeme.

  4. Když je cizrna rozmixovaná, přidáme česnek, olej, tahini, citronovou šťávu a sůl a mixujeme dál, až je směs úplně hladká a jemná.

  5. Pokud se vám bude zdát, že je hummus ještě hustý, podlijeme vodou a opět zamícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!