Obalovaný květák pečený s novými bramborami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

menší květák (měla jsem od farmářů)
cca 600 g nových brambor
Ghí nebo rozpuštěné máslo
vejce
strouhanka +strouhaný sýr
sůl a pepř
koření (já dala na grilovanou zeleninu)

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na růžičky a omyté brambory nakrájíme na menší kousky. Brambory osolíme, okořeníme a pokapeme máslem.

  2. Květák namočíme v rozšlehaných a osolených vejcích a obalíme ve strouhance se sýrem. Vše uložíme na plech s pečícím papírem a pokropíme máslem (případně olejem).

  3. Pečeme prvních 15 minut přikryté na 200 st. a poté odkryjeme. Obrátíme a dopečeme doměkka a dozlatova. Je to rychlé a z jednoho pekáče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!