Borůvkový závin podle německé Omy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g listového těsta
- 250 ml mléka
- 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
- 80 g krupicového cukru
- 2 lžíce dětské krupičky
- 250 g měkkého polotučného tvarohu
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 vejce do náplně
- 1 hrneček borůvek (200 ml)
- 1 vejce na potření
Postup Borůvkový závin podle německé Omy
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, pudinkového prášku, krupicového cukru a krupičky uvaříme hustý pudink. Odstavíme ho a necháme vychladnout.
Do misky dáme zchladlý pudink, tvaroh, vanilkový cukr a vejce a šlehačem našleháme. Do vzniklé náplně opatrně vmícháme borůvky.
Listové těsto rozválíme na obdélník, na něj klademe náplň tak, aby okraje zůstaly prázdné. Stočíme do závinu. Závin přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme dozlatova. Před podáváním necháme závin vychladnout, aby náplň pěkně ztuhla.