Borůvkový závin podle německé Omy

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g listového těsta
250 ml mléka
1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
80 g krupicového cukru
2 lžíce dětské krupičky
250 g měkkého polotučného tvarohu
1 sáček vanilkového cukru
1 vejce do náplně
1 hrneček borůvek (200 ml)
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, pudinkového prášku, krupicového cukru a krupičky uvaříme hustý pudink. Odstavíme ho a necháme vychladnout.

  2. Do misky dáme zchladlý pudink, tvaroh, vanilkový cukr a vejce a šlehačem našleháme. Do vzniklé náplně opatrně vmícháme borůvky.

  3. Listové těsto rozválíme na obdélník, na něj klademe náplň tak, aby okraje zůstaly prázdné. Stočíme do závinu. Závin přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme dozlatova. Před podáváním necháme závin vychladnout, aby náplň pěkně ztuhla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!