Bramborový salát s fazolemi a řepou

Recepty, Saláty

Suroviny

4 větší brambory uvařené ve slupce
1 plechovka sterilovaných červených fazolí (popř. odpovídající množství uvařených)
1 uvařená červená řepa
2-3 sladkokyselé okurky
1 cibule
2 PL oleje
nálev z okurek
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupejte, nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky. Řepu také oloupejte a buď ji nastrouhejte na hrubém struhadle nebo také pokrájejte. Cibuli a okurky nadrobno.

  2. Vše vložte do misky spolu se slitými fazolemi, osolte, opepřete, přilijte olej a podle chuti přilévejte postupně lák z okurek, abyste docílili vyvážené chuti. Promíchejte a nechte uležet v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!