Polentový nákyp s kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

125 g polenty
1/4 litru vývaru (nebo vody)
kelímek zakysané smetany
2 vejce (do roka jen žloutky)
cca 1/4 brokolice
1 mrkev
1 kuřecí prso
50 g másla
lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vývar nebo vodu přivedeme k varu a pomalu vsypeme polentu, pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Bude nejspíš velmi hustá, proto ji v případě potřeby můžete naředit ještě další vodou, ale přesto to nepřehánějte - hustota je velmi žádoucí, budeme ještě ředit zakysanou smetanou. Chvilku nechte projít teplem a zodpovědně míchejte, aby se kaše nepřipálila.

  2. Poté odstavte z plotny, nechte trošku zchladnout a smíchejte se zakysanou smetanou a vejcem.

  3. Zatímco kaše chladne, připravíme si zeleninu.

  4. Brokolici oberte na ty nejdrobnější růžičky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle, kuře nakrájejte na malé kostičky.

  5. V pánvi rozehřejte máslo se lžící oleje (aby se nepřipalovalo) a na něm dozlatova osmahněte brokolici, mrkev a kuřecí maso. Poté vmíchejte do polentové kaše.

  6. Pečte v troubě dle svých zvyklostí, cca půl hodiny na 200°C, dokud nákyp neupečete do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!