Polentový nákyp s kuřecím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 125 g polenty
- 1/4 litru vývaru (nebo vody)
- kelímek zakysané smetany
- 2 vejce (do roka jen žloutky)
- cca 1/4 brokolice
- 1 mrkev
- 1 kuřecí prso
- 50 g másla
- lžíce oleje
Postup Polentový nákyp s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Vývar nebo vodu přivedeme k varu a pomalu vsypeme polentu, pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Bude nejspíš velmi hustá, proto ji v případě potřeby můžete naředit ještě další vodou, ale přesto to nepřehánějte - hustota je velmi žádoucí, budeme ještě ředit zakysanou smetanou. Chvilku nechte projít teplem a zodpovědně míchejte, aby se kaše nepřipálila.
Poté odstavte z plotny, nechte trošku zchladnout a smíchejte se zakysanou smetanou a vejcem.
Zatímco kaše chladne, připravíme si zeleninu.
Brokolici oberte na ty nejdrobnější růžičky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle, kuře nakrájejte na malé kostičky.
V pánvi rozehřejte máslo se lžící oleje (aby se nepřipalovalo) a na něm dozlatova osmahněte brokolici, mrkev a kuřecí maso. Poté vmíchejte do polentové kaše.
Pečte v troubě dle svých zvyklostí, cca půl hodiny na 200°C, dokud nákyp neupečete do zlatova.