Domácí burger s tuňákovými placičkami

Recepty, Ryby

Suroviny

120 g konzervovaného tuňáka
60 g mražené kukuřice nebo plechovkové kukuřice
1 lžíce mouky (použila jsem cizrnovou, ale klasická postačí)
2 - 3 lžíce strouhanky
sůl
pepř dle chuti
Suroviny na paprikový dip:
1/2 kelímku zakysané smetany
1/2 vaničky plnotučného tvarohu
1/3 oranžové papriky
hrstka petrželky kudrnky
hrst sýra Grana Padano
sůl dle chuti
Dále:
4 housky na hamburger
rajče
ledový salát

Postup přípravy receptu

  1. Konzervovaného tuňáka pečlivě slijeme, dáme do misky a smícháme s povolenou rozmixovanou kukuřicí, moukou a strouhankou.

  2. Podle chuti dosolíme, pořádně prohněteme a z hmoty utvoříme karbanátky. Pečeme v troubě při 180°C asi 20 minut.

  3. Na dip si smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, sýr, bylinky a na jemno rozmixovanou a od vody vymačkanou papriku. Podle chuti osolíme.

  4. Housku plníme dipem, karbanátkem, rajčátkem a ledovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!