Domácí burger s tuňákovými placičkami
Recepty, RybySuroviny
- 120 g konzervovaného tuňáka
- 60 g mražené kukuřice nebo plechovkové kukuřice
- 1 lžíce mouky (použila jsem cizrnovou, ale klasická postačí)
- 2 - 3 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř dle chuti
- Suroviny na paprikový dip:
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- 1/2 vaničky plnotučného tvarohu
- 1/3 oranžové papriky
- hrstka petrželky kudrnky
- hrst sýra Grana Padano
- sůl dle chuti
- Dále:
- 4 housky na hamburger
- rajče
- ledový salát
Postup Domácí burger s tuňákovými placičkami
Postup přípravy receptu
-
Konzervovaného tuňáka pečlivě slijeme, dáme do misky a smícháme s povolenou rozmixovanou kukuřicí, moukou a strouhankou.
Podle chuti dosolíme, pořádně prohněteme a z hmoty utvoříme karbanátky. Pečeme v troubě při 180°C asi 20 minut.
Na dip si smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, sýr, bylinky a na jemno rozmixovanou a od vody vymačkanou papriku. Podle chuti osolíme.
Housku plníme dipem, karbanátkem, rajčátkem a ledovým salátem.