Máslová kuřecí prsíčka na krémových žampionech a bílém víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 velké kuřecí prsa nebo 3 menší kuřecí prsa (prsní řízky)
250 g krémových žampionů (krabička s celofánem made in Kaufland)
1 velká žlutá cibule
300 ml suchého bílého vína (měla jsem Ryzlink vlašský)
150 g čerstvého másla
čerstvě drcený pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa po umytí řádně osušíme, odstraníme případné kosti či blanky. Na grilovací pánvi přetřené trochou másla nebo olivového oleje zprudka orestujeme z obou stran. Z každé strany cca 5 minut. V této fázi NESOLÍME.

  2. V rendlíku si přepustíme téměř celé množství másla (oříšek si necháme na závěr). Cibuli nakrájíme na velmi drobno a vhodíme do přepuštěného másla, orestujeme do sklovata.

  3. Žampiony oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Pokud jsou velké, přepůlíme je. Vhodíme do rendlíku k cibuli, zarestujeme.

  4. Přidáme maso, teď osolíme, opepříme a přidáme víno. Bez pokličky necháme víno odpařit zhruba do poloviny původního množství. Přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20-30 minut.

  5. Ke konci přidáme oříšek másla a stáhneme z plotýnky.

  6. Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi, v podstatě cokoliv. My jsme měli pečené brambory na rozmarýnu a česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!