Máslová kuřecí prsíčka na krémových žampionech a bílém víně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 velké kuřecí prsa nebo 3 menší kuřecí prsa (prsní řízky)
- 250 g krémových žampionů (krabička s celofánem made in Kaufland)
- 1 velká žlutá cibule
- 300 ml suchého bílého vína (měla jsem Ryzlink vlašský)
- 150 g čerstvého másla
- čerstvě drcený pepř
- sůl
Postup Máslová kuřecí prsíčka na krémových žampionech a bílém víně
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa po umytí řádně osušíme, odstraníme případné kosti či blanky. Na grilovací pánvi přetřené trochou másla nebo olivového oleje zprudka orestujeme z obou stran. Z každé strany cca 5 minut. V této fázi NESOLÍME.
V rendlíku si přepustíme téměř celé množství másla (oříšek si necháme na závěr). Cibuli nakrájíme na velmi drobno a vhodíme do přepuštěného másla, orestujeme do sklovata.
Žampiony oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Pokud jsou velké, přepůlíme je. Vhodíme do rendlíku k cibuli, zarestujeme.
Přidáme maso, teď osolíme, opepříme a přidáme víno. Bez pokličky necháme víno odpařit zhruba do poloviny původního množství. Přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20-30 minut.
Ke konci přidáme oříšek másla a stáhneme z plotýnky.
Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi, v podstatě cokoliv. My jsme měli pečené brambory na rozmarýnu a česneku.