Domácí rohlíky bez čekání na vykynutí
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 350 g špaldové mouky
- 250 mléka
- 25 g droždí
- 25-30 g rozpuštěného másla
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1-2 lžíce mléka
Postup Domácí rohlíky bez čekání na vykynutí
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozdrobíme v teplém mléce a přidáme cukr. Mouku smícháme se solí a rozpuštěným máslem.
Pak přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme hladké těsto, podle konzistence můžeme popřípadě přidat mouku.
Když je těsto hotové, rozdělíme ho na dva díly a posypeme moukou. Obě poloviny těst ještě rozdělíme každou na 4 díly, rozválíme je na co nejtenčí trojúhelníky a srolujeme do tvaru rohlíků.
Opatrně rohlíky přendáme na plech vyložený pečícím papírem a povrch rohlíků potřeme mlékem.
Vložíme je do vyhřáté trouby na 210-200°C a pečeme je zhruba na 15-20 minut.