Domácí rohlíky bez čekání na vykynutí

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

350 g špaldové mouky
250 mléka
25 g droždí
25-30 g rozpuštěného másla
1 lžička soli
1 lžička cukru
1-2 lžíce mléka

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme v teplém mléce a přidáme cukr. Mouku smícháme se solí a rozpuštěným máslem.

  2. Pak přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme hladké těsto, podle konzistence můžeme popřípadě přidat mouku.

  3. Když je těsto hotové, rozdělíme ho na dva díly a posypeme moukou. Obě poloviny těst ještě rozdělíme každou na 4 díly, rozválíme je na co nejtenčí trojúhelníky a srolujeme do tvaru rohlíků.

  4. Opatrně rohlíky přendáme na plech vyložený pečícím papírem a povrch rohlíků potřeme mlékem.

  5. Vložíme je do vyhřáté trouby na 210-200°C a pečeme je zhruba na 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!