Polévka z dýně a rajčat
Recepty, PolévkySuroviny
- dýně hokaido (já měla v mrazáku)
- cibule
- olivový olej (nebo máslo)
- 3 PL špaldové celozrnné mouky
- doromysl
- 400 g rajčat (můžou být z plechovky krájená, v zimě jsou lepší)
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl
- 1 PL Hrašky
Postup Polévka z dýně a rajčat
Postup přípravy receptu
-
Na třech PL oleje osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni, posypeme dobromyslí, chvíli opékáme.
Zasypeme třemi lžícemi celozrnné špaldové mouky, ještě chvíli mícháme a jakmile se obsah hrnce začne připalovat ke dnu, přidáme 600 g oloupaných a pokrájených rajčat.
Zalijeme 1 l zeleninového vývaru a vaříme půl hodiny. Můžeme zahustit lžící Hrašky. Hotovou polévku rozmixujeme, dochutíme a podáváme s čerstvě upečeným chlebem.