Polévka z dýně a rajčat

Recepty, Polévky

Suroviny

dýně hokaido (já měla v mrazáku)
cibule
olivový olej (nebo máslo)
3 PL špaldové celozrnné mouky
doromysl
400 g rajčat (můžou být z plechovky krájená, v zimě jsou lepší)
1 l zeleninového vývaru
sůl
1 PL Hrašky

Postup přípravy receptu

  1. Na třech PL oleje osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni, posypeme dobromyslí, chvíli opékáme.

  2. Zasypeme třemi lžícemi celozrnné špaldové mouky, ještě chvíli mícháme a jakmile se obsah hrnce začne připalovat ke dnu, přidáme 600 g oloupaných a pokrájených rajčat.

  3. Zalijeme 1 l zeleninového vývaru a vaříme půl hodiny. Můžeme zahustit lžící Hrašky. Hotovou polévku rozmixujeme, dochutíme a podáváme s čerstvě upečeným chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!