Plněné žampiony portobello s omáčkou

Recepty, Houby

Suroviny

žampiony portobello nebo jiné, ale velké
schwarzwaldská šunka nebo tyrolský špek
sušená rajčata
cibule
tvrdý sýr (použila jsem blaťácké zlato)
čerstvý tymián
smetana na vaření
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony neloupu, ale kdo chce oloupe. Pokud jsou klobouky příliš ploché, trochu vydlabeme dužinu. Osolíme. Šunku, sušená rajčata, nohy a dužinu žampionů a cibuli nakrájíme na kostičky. Vše orestujeme spolu s tymiánem na oleji, osolíme a necháme vychladnout.

  2. K vychladlé směsi přidáme nastrouhaný sýr. Směsi uděláme o něco víc, než budeme potřebovat na plnění žampionů.

  3. Žampiony dáme opéct na pánev (vhodnou do trouby), nejdříve lupeny dolů a pak otočíme. Vzniklou šťávu v kloboučku tam ponecháme. Směsí naplníme hlavičky a dáme pod gril zapéct. Zbytek směsi včetně sýru vrátíme na pánev, podlijeme smetanou a dochutíme.Provaříme do požadované hustoty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!