Zapékaný květák se strouhankou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 středně velký květák
250 g zeleninového tofu
2 cibule
3 rajčata
1 vejce
3 lžíce mléka
1 lžíce hladké mouky
4 lžíce jemné strouhanky
sůl
pepř
1 lžíce celerové natě
1 lžíce bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol povaríme v osolenej vode 10 minút. Scedíme a nasekáme nadrobno. Osolíme, okoreníme, pridáme sekanú bazalku a zelerovú vňať. Premiešame. Zmes dáme do vymasteného pekáčika.

  2. Na karfiol rozložíme na kolieska nakrájanú cibuľu a paradajky.

  3. Mlieko, vajce a múku rozhabarkujeme a polejeme zeleninu.

  4. Na to nahrubo nastrúhame tofu. Nakoniec posypeme strúhankou.

  5. Pečieme v rúre na 180°C asi 20 – 30 minút. Podávame so zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!