Čerstvý špenát s bramborami a vejci z jedné pánve
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4-5 brambor
- 250 g špenátu
- 2 vejce
- 1 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 70-100 ml smetany 31%
- olej
- sůl
- pepř
Postup Čerstvý špenát s bramborami a vejci z jedné pánve
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky a uvaříme téměř do měkka (musí zůstat pevné). Cibuli a dva stroužky česneku nakrájíme na drobno.
Na oleji krátce zpěníme cibuli s česnekem a přidáme okapané brambory. Opékáme s občasným přehozením pánve, aby se brambory opékaly ze všech stran.
Když začínají chytat barvu, přidáme opraný a osušený špenát. Zalijeme vše smetanou smíchanou se zbývajícím utřeným česnekem a špetkou soli a pepře.
Vše zamícháme a když špenát trochu povadne, uděláme na pánvi dva důlky a vyklepneme vejce. Přikryjeme poklicí a pomalu necháme vejce ztuhnout.
Nakonec vše posypeme čerstvě mletým pepřem. Nejlepší je to přímo z pánve, ale dá se to pěkně předělat na talíř. Ihned podáváme.