Polévka rychlovka z čerstvých hub
Recepty, PolévkySuroviny
- 1,5 l vývaru (třeba z kostí)
- 150-200 g čerstvých hub
- 40 g hladké mouky
- 60 g másla
- sůl a kmín podle chuti
- 1 cibule
- 1 dl smetany
- 1-2 vajíčka
- polévkové nudle (lze vynechat)
- zelená petržel nebo pažitka
Postup Polévka rychlovka z čerstvých hub
Postup přípravy receptu
-
Cibulku zpěníme na 20 g másla, přidáme nakrájené houby a podusíme s kmínem. Ze zbývajícího másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem (ten může být z masa nebo kostí, nebo i jen zeleninový) a povaříme.
Osolíme, přidáme podušené houby, a vaříme 5 minut. Po malých troškách přilijeme smetanu, a když se polévka opět začne vařit, rozkloktáme do ní vajíčka. Do hotové polévky přidáme zelenou petržel.
Pro větší jedlíky uvaříme polévkové nudle a podáváme zvlášť v misce. Protože v polévce je už tuk, který se dával pod cibulku, dávám někdy jen hotovou jíšku nebo záklechtku a smaženou jíšku vynechávám.