Plněná bůčková roláda

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kg pěkného vepřového bůčku bez kosti
1 balení mražené kapusty
1 menší pórek
4 vejce
100 g anglické slaniny
česnek
sůl
pepř
kmín
potravinový provázek

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky, které orestujeme na pánvi, přidáme k nim rozmíchaná vejce a usmažíme omeletu. Dáme do hrnce podusit kapustu, jakmile je kapusta hotová, slijeme zbytek vody.

  2. Bůček podélně prořízneme (ne uplně), jen tak, aby nám vznikl větší plát masa. Potom maso naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, osolíme, pokmínujeme.

  3. Začneme plnit roládu: Maso stejnoměrně posypeme kapustou, na kapustu dáme vaječnou omeletu a na omeletu nasypeme na kolečka nakrájený pórek. Znovu osolíme, opepříme. Maso začneme stáčet do rolády, kterou nakonec převážeme potravinovým provázkem.

  4. Maso vložíme do zapékací mísy, podlijeme troškou vody a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Do mísy můžeme přidat na kolečka nakrájenou cibuli, zeleninu, jak kdo má rád. Jako přílohu volíme brambory na jakýkoliv způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!