Játrovo-zázvorové knedlíčky do polévek
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g čerstvých drůbežích jater
- 1 lžíce másla
- 1 vejce
- trochu soli
- špetka pepře
- 2-3 cm nastrouhaného zázvoru
- lžička majoránky
- strouhanka
- petrželka
Postup Játrovo-zázvorové knedlíčky do polévek
Postup přípravy receptu
-
Máslo si utřeme s vejcem, solí, pepřem, nastrouhaným zázvorem, majoránkou a naškrábaným játry. Zahustíme strouhankou nebo moukou a rukou tvoříme malé knedlíčky.
Srovnáme je na prkénko, a než se polévka začne vařit, necháme je trochu osušit.
Obalíme je v nadrcené petrželce a pak je vhodíme do vařící se polévky, zamícháme a vaříme asi 16 minut.
Rozkrojením zjistíme, zda už jsou knedlíčky uvařeny.