Risotto se sušenými rajčaty a pórkem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- rýže Arborio 200 g
- máslo 1 lžíce
- 1 menší cibule
- bílé víno (nemusí být) 100 ml
- zeleninový vývar 200-300 ml
- sušená rajčata 100 g
- pór 100 g
- Mozzarela 100 g
- Parmezán nebo Gran moravia
- oregáno
- sůl
- pepř
- vločkové chilli
Postup Risotto se sušenými rajčaty a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme a opečeme na rozhřátém oleji. Propláchnutou rýži přidáme k cibuli a rychle orestujeme. Poklud máme víno tak podlejeme. Po odpaření vína postupně podléváme vývarem, vždy 1-2 sberačky, po odpaření další a pořád dokola, dokud nebude rýže hotová.
Po uvaření k rýži přidáme nakrájený pórek a sušená rajčata. Přilijeme nálev z mozzarely a i mozzarelu nakrájenou na kostičky. Necháme ji rozpustit a chvíli povařit. Dochutíme čestvým oregánem, solí, pepřem a chilli.
Při podávání můžeme posypat strouhaným parmezánem.