Risotto se sušenými rajčaty a pórkem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

rýže Arborio 200 g
máslo 1 lžíce
1 menší cibule
bílé víno (nemusí být) 100 ml
zeleninový vývar 200-300 ml
sušená rajčata 100 g
pór 100 g
Mozzarela 100 g
Parmezán nebo Gran moravia
oregáno
sůl
pepř
vločkové chilli

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme a opečeme na rozhřátém oleji. Propláchnutou rýži přidáme k cibuli a rychle orestujeme. Poklud máme víno tak podlejeme. Po odpaření vína postupně podléváme vývarem, vždy 1-2 sberačky, po odpaření další a pořád dokola, dokud nebude rýže hotová.

  2. Po uvaření k rýži přidáme nakrájený pórek a sušená rajčata. Přilijeme nálev z mozzarely a i mozzarelu nakrájenou na kostičky. Necháme ji rozpustit a chvíli povařit. Dochutíme čestvým oregánem, solí, pepřem a chilli.

  3. Při podávání můžeme posypat strouhaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!