Banketky II.
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 200 g mléka
- 20-30 g vody
- 400 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 1 žloutek
- 50 g změklého másla
- 50 g změklého sádla
- 1 lehce navršená lžička soli (7-8 g)
- 1 lehce navršená lžička cukru (7-8 g)
- 21 g čerstvého droždí
Postup Banketky II.
Postup přípravy receptu
-
Odvážené sádlo a máslo necháme dobře povolit (pomůže mikrovlnka). Ve vlažném mléku s vodou rozmícháme cukr a droždí, přidáme všechny ostatní surovina a uhněteme příjemně tvárné těsto, které v míse zakryjeme a necháme asi hodinu nakynout.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 18-20 kousků a z každého uděláme malou houstičku nebo rohlíček. Všechny necháme vedle sebe vykynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií.
Vykynuté banketky potřeme vodou (a můžeme sypnout semínky) a upečeme v dobře vyhřáté troubě (230 °C/10-12 minut).