Banketky II.

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

200 g mléka
20-30 g vody
400 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
1 žloutek
50 g změklého másla
50 g změklého sádla
1 lehce navršená lžička soli (7-8 g)
1 lehce navršená lžička cukru (7-8 g)
21 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Odvážené sádlo a máslo necháme dobře povolit (pomůže mikrovlnka). Ve vlažném mléku s vodou rozmícháme cukr a droždí, přidáme všechny ostatní surovina a uhněteme příjemně tvárné těsto, které v míse zakryjeme a necháme asi hodinu nakynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 18-20 kousků a z každého uděláme malou houstičku nebo rohlíček. Všechny necháme vedle sebe vykynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií.

  3. Vykynuté banketky potřeme vodou (a můžeme sypnout semínky) a upečeme v dobře vyhřáté troubě (230 °C/10-12 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!